Det gør ondt at være kvinde

  • 6 måneder siden
  • 3Minutter
  • 473Ord

De første mange år fik jeg at vide, at det gør ondt at være kvinde. At jeg bare skulle tage to panodiler og lægge mig på sofaen. Så det gjorde jeg… Jeg tog mig sammen!

Menstruationssmerter

Til at starte med var det månedlige smerter ved menstruation. Mine forældre forstod det ikke, de var bekymrede, for det var ikke normalt. Min mor tog med til flere lægekonsultationer og bankede i bordet, men til sidst troede jeg på lægerne. Måske burde jeg egentlig bare tage mig sammen. 

Som årene gik vænnede jeg mig til smerterne, jeg fik p-piller men pauserne slog mig fuldstændig ud. Jeg kæmpede mig i skole eller på arbejde, og jeg krøllede sammen under dynen, når jeg havde fri. Jeg troede, at alle andre kvinder gennemgik de samme tilbagevendende månedlige smerter. Jeg kunne bare ikke håndtere dem lige så godt. 

Som årene gik blev jeg god til at planlægge, så jeg kunne ved hjælp af p-piller kontrollere, at min menstruation faldt i weekender, så det ikke gik ud over skole og arbejde. Jeg tog mig sammen. 

Jeg burde bare tage mig sammen

Efterhånden blev smerterne hyppigere og kunne også opstå mellem menstruationer, toiletbesøgene begyndte at gøre ondt under menstruation, det blev sværere og sværere at tage mig sammen. Jeg begyndte at banke mig selv i hovedet, med alt det jeg ikke kunne og alt det jeg burde. 

Og den del forandrede sig ikke ved at få diagnosen endometriose. Jeg blev ved med at behandle mig selv urimeligt, jeg blev ved med at være skuffet over mig selv. Jeg var min egen værste fjende. Jeg kunne jo bare tage mig sammen!

Trods jeg sad med lægens ord på, at jeg havde gennemgået ulidelige smerter, at jeg havde en utrolig høj smertetærskel, så ændrede det ikke synet på mig selv. Jeg var fortsat skuffet over mig selv, når jeg ikke kunne det jeg forventede. 

Min egen bedste ven

Men en forårsdag i juni 2021 deltog jeg i et kursus om Mindful Self Compassion, hvor fokus var øget selv-omsorg, og jeg indså, at jeg aldrig kunne drømme om at behandle et andet menneske, som jeg behandlede mig selv. 

Jeg begyndte at tale til mig selv, som jeg vil tale til mine nærmeste.
Jeg behandler mig selv, som jeg vil behandle mine kære. 

Jeg er min egen bedste ven, og jeg fortjener kun det bedste ❤️

Og lad os lige slå det fast: DET SKAL IKKE GØRE ONDT AT VÆRE KVINDE!

Hvis du vil lære mere om Mindful Self-Compassion, ligger der noget spændende materiale og øvelser på denne side
http://www.hannevedsted.dk/

Tak for at dele
error
fb-share-icon

Tak for at dele

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek