Kampen for den rette diagnose

  • 7 måneder siden
  • 3Minutter
  • 597Ord

Da jeg gik hen til bilen med et kamerahold bagefter mig, havde jeg svært ved at holde masken.
Specielt da de to børn nysgerrigt kiggede forundret og spekulerede på, om de burde vide, hvem jeg var 😆

For nylig havde havde jeg besøg af Camilla, Filippa og Merle der alle tre kommer fra Århus Journalist Højskole.
De havde kontaktet mig og spurgt, om de måtte besøge mig med et kamera og en masse gode spørgsmål om min diagnose og livet med endometriose.

Og selvfølgelig måtte de det. Det blev til nogle rigtig hyggelige timer, hvor der blev talt om livet med endometriose, de konsekvenser det har haft for mig, og hvorfor jeg kæmper videre for at udbrede kendskabet.

Det blev også til et besøg på min arbejdsplads, som har en stor effekt på min livskvalitet.
Fordi her er jeg “bare” Bettina.

Kampen for den rette diagnose

Herunder ser du videoen, flot produceret af Camilla Fast, Filippa Lawson og Merle Huse.

Bettina Christensen har ventet 16 år på en endometriosediagnose. Det har betydet, at hun måtte opgive drømmen om en stor børneflok og måtte få et flexjob. I dag deler hun sine erfaringer med at leve med en kronisk sygdom på sin blog. For hun drømmer om, at flere skal hjælpes noget før. Produceret af Camilla Fast, Filippa Lawson og Merle Huse.

Klik her for at åbne video i Youtube

Hvorfor kæmpe videre?

Der er ikke mere at gøre for mig, det tog er kørt. Jeg kunne læne mig tilbage og slappe af.

Men jeg kæmper videre for fremtidens børn og unge, der vil vokse op med endometriose.
Jeg ønsker en bedre fremtid for dem, hurtigere diagnose og tidligere behandling.

D. 15. november er der en åben høring om endometriose på Christiansborg, som Folketingets Sundhedsudvalg har arrangeret. Og det bliver en spændende dag, hvor en stor gruppe mennesker kæmper for at blive hørt, og knokler for at få stiftet en national handlingsplan for endometriose.

Derfor stiller jeg op, til alt det jeg kan, jeg deltager i de interviews der inviteres til, og jeg skriver om det, indtil alle kender til endometriose. Vi er nødt til forandre fremtiden sammen.

Hvordan kunne min fremtid have set ud?

Jeg er blevet spurgt nogle gange de seneste måneder, om hvordan min fremtid kunne have set ud, hvis jeg havde fået en tidligere diagnose. Og for at være ærlig, så er det et vanvittig svært spørgsmål at besvare.

Jeg kunne svare med, at jeg ville være kommet i tidligere behandling, som måske kunne have bremset udviklingen af endometriose. Det kunne måske have skånet mig for fertilitetsproblemer, og jeg ville være blevet mor til en større børneflok. Måske kunne jeg have været i topform og have hoppet i faldskærm over Grand Canyon.

Men jeg er ret glad for mit liv trods helbredsproblemerne.

Ville jeg være blevet så fokuseret på livskvalitet, hvis jeg ikke havde haft noget at kæmpe for?
Havde jeg fået en større børneflok, ville jeg så stadig være Mathias’s mor?
Og havde jeg været i topform, ville jeg så helt ærligt være hoppet i faldskærm?

Du kan læse hele historien her, om hvordan jeg fik min første diagnose – Endometriose

Tak for at dele
error
fb-share-icon

Tak for at dele

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek