Vi har lyst

  • 2 år siden
  • 3Minutter
  • 601Ord

Jeg brænder for at udbrede kendskabet til livet som kronisk syg, og derfor tøvede jeg ikke, da Endometriose Foreningen kontaktede mig i sidste uge og spurgte, om jeg ville deltage i et interview i programmet “Vi har lyst” på Radio4.

En lytter havde kontaktet programmet og spurgt, hvordan hun nogensinde kan få et normalt sexliv, når hendes underliv har voldt hende så store problemer og smerter. Og hvad med parforholdet?

Jeg skulle fortælle om, hvad endometriose er, hvordan det påvirker hverdagen, og også om livet med en partner.

Da jeg skulle til behandling på smerteklinikken samme dag, fik jeg mulighed for at deltage hjemmefra via en app.
I studiet var kvinderne bag programmet radiovært Britt Berglund og klinisk sexolog Daisy Løvendahl, og derudover var programmets gæst sexolog Amanda Lagoni.

Programmet blev optaget i mandags, og kan man ikke vente til udsendelsen lørdag aften kl. 21:05, så kan man lytte det på deres podcast fra fredag eftermiddag.


Jeg loggede ind i appen, fik en hurtig introduktion og så var vi i gang med optagelsen!

I starten mærkede jeg ikke nervøsiteten, jeg sad og lyttede til deres samtale og glemte, at jeg rent faktisk snart skulle deltage i samtalen. Så da Britt præsenterede mig, tog jeg en dyb indånding og kastede mig ud i det.

Vi snakkede om endometriose, og hvordan det har påvirket mit liv. Vi kom ind på, hvordan alt jeg gør har en konsekvens, at jeg skal planlægge alt, og konstant forberede mig bare i tilfælde af at det ikke går som planlagt.
Derudover snakkede vi om, hvad man kan gøre for sig selv for at få et godt liv som kronisk syg.
Sidst men ikke mindst snakkede vi om relationer, om hvordan kommunikation og forventningsafstemning er vigtig for at mindske konflikter.

Derefter fortsatte samtalen i studiet, og jeg lyttede med, mens jeg nikkede bekræftende til deres mange gode pointer.
Og efter en time stoppede optagelsen, vi fik sagt farvel, og jeg loggede ud af appen.


Men for at være helt ærlig – JEG KAN IKKE HUSKE HVAD JEG SAGDE!

De var super søde alle tre, og det var virkelig spændende at lytte med, det var et virkelig godt og relevant emne, som de tog fat i. Jeg håber, at de vil tage fat i mere her, for det er et meget relevant emne, som vedrører mange mennesker.

Så jeg glæder mig virkelig meget til at høre udsendelsen i eftermiddag.
Jeg deler et link med dig, når podcasten ligger klar.


UPDATE

Nu har jeg (gen)lyttet til programmet, og jeg sidder med et kæmpe smil på læberne. Jeg er så glad for, Britt, Daisy og Amanda kastede sig over emnet Sex, smerter og sygdom, for det er et problemfyldt område for mange.

Jeg er mega stolt og tilfreds med mit bidrag til debatten. Og jeg håber, at der sidder nogen derude og hører det med viden om, at man ikke er alene.
En stor del af Danmarks befolkning lider af kroniske smerter, og en ud af ti kvinder lider af endometriose.

Det var så spændende at lytte med, at jeg glemte hvorfor jeg var der 😄 Så jeg blev helt overrasket, da Britt nævnte mit navn.

Tusind tusind tak til Radio4, Britt og Daisy for at invitere mig med – I ringer bare en anden gang 😉

Du kan hører hele afsnittet her, hvis du ikke kan vente til lørdag kl 21:05.

Tak for at dele
error
fb-share-icon

Tak for at dele

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek