Er der nogen som har set min oplader?

  • 6 måneder siden
  • 4Minutter
  • 701Ord

Min oplader er væk….

Nogle dage overmandes man fuldstændig af en udmattelse, som er så gennemborende at man ikke kan overskue, hvordan man skal komme igennem resten af dagen.

Og andre dage kan man ikke mærke nogen mangel på energi. 

Kende du de der dage?

De dage hvor batteriet er ladet op og man næsten er helt fyldt med overskudsenergi, er det svært at begrænse sig, det er svært ikke at overdrive,. For man glemmer at der er kommer en ekstra regning senere.

Om det er ekstra mangel på energi, om det er smerter eller noget helt tredje, det ved man ikke, men man er sikker på det kommer. Og det er så forbandet svært at huske, når musikken spiller. 

De dage hvor alt er godt, kan man desværre ikke sove ekstra, så der er mere energi den næste dag. Derimod kan passe sine rutiner, søvn og spise fornuftigt, så de næste dage er gode, og man er klar til hvad der kommer. 

Og så er der de dage, som jeg for øvrigt har i skrivende stund….. Hvor jeg virkelig godt kunne bruge en oplader.

Når batteriet er flad

Mine muskler er ømme, min krop er tung, øjenlågene er så tunge at jeg frygter de forbliver lukket, hvis jeg blinker for længe. Min hjerne kører i et langsommere tempo, du skal måske sige tingene til mig et par gange, før jeg helt forstår hvad du mener. Og min appetit er mindre på disse dage, så det kræver ekstra overvindelse at spise det rigtige frem for det nemmeste, som jo desværre ikke altid er det fornuftige. 

Det er ikke med vilje, at jeg smed den mælk ud der var holdbar til om tre dage, og jeg i stedet efterlod den mælk i køleskabet der var holdbar til i går. Jeg var simpelthen overbevist om, at det var omvendt. 

Da jeg tilberedte bearnaisesaucen forleden dag og gik hen til håndvasken for at smide piskeriset til vask, stak jeg i stedet kasserollen med den nylavede sauce ind under det rindende vand, og aftensmaden blev forsinket.

Og da jeg satte mig i bilen i morges på vej til arbejde, var jeg iført badesandaler og natbukser, indtil jeg kiggede ned af mig selv på vej ud af indkørslen. Det var en ommer!

Alt dette er ikke med vilje! Jeg prøver virkelig! 

Jeg burde virkelig

Men jeg er så forbandet træt, at det eneste jeg har lyst til er at ligge på sofaen. 

Jeg blev fleksjobber for 2 måneder siden i en stilling på 18 timer. Det har hjulpet meget på min energi. Men der skal ikke meget til ud over mine daglige rutiner, før det tærer på ressourcerne. Mit batteri er ikke længere lige så stort, og det tager længere tid om at lade op. Derfor sørger jeg altid for, at jeg ikke har ekstra planer/aftaler to dage i træk. 

Derudover sørger jeg for at få planlagt nogle gåture (helst dagligt), da den friske luft og bevægelsen gør mig godt. 
Det er min bedste oplader.

Hvorfor er jeg træt?

Min fysioterapeut forklarede mig, at årsagen er at finde i mit liv med kroniske smerter. 
Hjernen er på konstant overarbejde, fordi den konstant overvåger og reagerer på alle signaler i kroppen. Og det trætter og udmatter, at skulle konstant vurdere og analysere alle kroppens signaler og indtryk. Min krop og hjerne er overstimuleret.

Det handler om at kende sine grænser og være bevidst om, at når grænserne overskrides så kommer der en regning, og det skal man planlægge at der er plads til. 

Find de ting som giver dig energi. For mig kan det være en gåtur, det kan være et puslespil eller en lydbog mens jeg tuller rundt derhjemme. Det er selvomsorg ❤️

Selvomsorg er noget som booster dit overskud og dermed også din energi. 

Læs mere om aktivitetsregulering på
Smerteinfo.dk

Tak for at dele
error
fb-share-icon

Tak for at dele

Comments (2)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek