Kronisk syge er også værdifulde medarbejdere

  • 1 år siden
  • 3Minutter
  • 587Ord

Om jeg har været en heldig kronisk syg eller om det er fordi, at jeg har været ærlig og åben, så tror jeg mest på det sidste.
Men jeg elsker at arbejde, mit arbejde betyder meget for min identitet, og jeg har været velsignet med gode ledere. 

Min første gode chef

Det hele startede med min første chef for 26 år siden. Jeg var under uddannelse i en lokal boghandel og det var mit første rigtige arbejde. Derhjemme havde jeg lært, at jeg skulle være arbejdsom, loyal og pligtopfyldende.

Men når jeg havde min menstruation, fik jeg ofte voldsomme kramper. Jeg havde en god relation til min chef, så jeg sagde til ham, at jeg havde kraftige menstruationssmerter. Om det var fordi han var bange for at snakke om menstruation, eller om han var afslappet omkring emnet, det ved jeg ikke, men der blev tildelt ekstra pauser uden spørgsmål.

Og der stod en sofa til rådighed udenfor vores kontor/pauserum, her måtte jeg tage ekstra pauser, når jeg havde det slemt. Han passede virkelig godt på sine medarbejdere, og rygtet siger, at det gør han fortsat 🙂 

Jeg har faktisk altid været ærlig omkring mine svære menstruationssmerter, og det gjorde det også nemmere, da jeg fik diagnosen endometriose. Nu havde jeg noget konkret at fortælle om, nu kunne jeg sætte en mærkat og årsag på. 
Men jeg var også pludselig kronisk syg.

En anden god chef

I dag har jeg et fantastisk samarbejde med min nuværende arbejdsgiver, faktisk så godt at jeg har været ansat ved ham i hele to omgange. Første gang fortalte jeg ved den første jobsamtale, at jeg har endometriose, og jeg havde forberedt en lille elevatortale.

Dengang arbejdede jeg også frivilligt for Endometriose Foreningen, så endometriose spillede allerede dengang en stor rolle. Anden gang jeg var til jobsamtale ved ham, måtte jeg fortælle, at jeg i mellemtiden havde fået diagnosen Hæmokromatose. Han rystede på hovedet grinende og spurgte, om endometriose ikke var nok.

Og da jeg i starten af 2021 blev meget syg, og jeg fik min tredje diagnose, fik jeg et opkald fra ham en søndag eftermiddag, hvor han bad mig sygemelde mig – for hvis ikke jeg vil passe på mig selv, så må andre. Det er bla. pga. hans store opbakning, at jeg i dag er den stolte taknemmelige begejstrede indehaver af et fleksjob i samme stilling. Men mere om det i et andet afsnit. 

Hvad deler jeg?

Jeg sorterer i mængden af information og detaljerne alt efter, hvem jeg taler med. Men jeg er blevet lidt skadet af at arbejde med synliggørelse af endometriose i så mange år, så mit filter er nogle gange ikke-eksisterende.

Jeg møder nogle chokerede ansigter af og til, og så må jeg minde mig selv om, at vi ikke alle lever i en verden, hvor toiletbesøg skal vurderes, hvor tjeklisten inden man går ud af døren er længere end blot nøgler og telefon. 

Min chef sagde engang, at alle medarbejdere har behov, som man skal tage hensyn til, de behov der er ved en medarbejder med en kronisk sygdom er blot mere håndgribelige.

Du kan se flere af Endometriose Fællesskabets videoer www.endo.dk og youtube

Min chef om at have en kronisk syg medarbejder på arbejdspladsen
Tak for at dele
error
fb-share-icon

Tak for at dele

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek