Hokus pokus, mig i fokus!

  • 6 måneder siden
  • 4Minutter
  • 880Ord

Mit fokus er ofte væk – min medicin og smerter påvirker mine kognitive evner. Det betyder, at jeg kan nemt glemme, miste fokus, blive træt og ukoncentreret.

Men hver dag sørger jeg for at sætte fokus på noget helt specielt – nemlig mig selv!

Er det egoistisk?

Det føles nogle gange som om, at alle har så travlt og en masse forpligtigelser, at vi glemmer os selv.

Vi glemmer ofte at sætte os selv i centrum og sørge for vores eget velvære.
Og det at sætte sig selv i fokus kan lyde både egoistisk og uopnåeligt.

Men det handler vel egentlig om noget vigtigt og grundlæggende: nemlig at prioritere at passe på sig selv.

At prioritere sig selv betyder at finde tid til at gøre ting, der gør os glade og sunde. Det kan være en gåtur i naturen, læse en god bog, en tur i biffen eller tilbringe tid med dem vi holder af.
Og nogle gange kræver det at sige nej til ting, der dræner på livskvaliteten, og sige ja til det, der giver os energi og glæde.

Hvad er livskvalitet?

Livskvalitet handler om balance.
Balance mellem arbejde, hvile og fornøjelse. At finde tid til at arbejde mod vores mål og drømme, og samtidig også finde tid til at slappe af og genoplade vores batterier.

Det handler også om at passe på både vores fysiske og mentale helbred.
Så det kan f.eks. være at spise fornuftigt, motionere og lære at håndtere stress.

Sidst men ikke mindst er der selvomsorg.
Det handler om at acceptere vores egne behov og give os selv lov til at prioritere dem.

Det er ikke egoistisk at passe på sig selv. Det er vigtigt for at kunne være til stede for andre og for at trives i vores eget liv.

Livskvalitet for mig

Livskvalitet for mig er at jeg kan være mor for min skønne søn, som heldigvis stadig har brug for mor, selv om han er voksen. Jeg har været så heldig, at jeg kan bo tæt på mine forældre. Det betyder, jeg kan være der for mine forældre, og de kan være der for mig – trods mine 48 år har jeg stadig brug for mine forældre af og til 😉 Og så er der selvfølgelig mit øvrige skønne netværk af venner og bekendte, som bringer en masse godt ind i mit liv.

Men det er også livskvalitet for mig at gå på arbejde. Mange ser sit arbejde som et nødvendigt onde, men for mig betyder det utrolig meget. Hver dag føler jeg, at jeg er med til at gøre en forskel. Jeg har noget at stå op til, jeg er en del af et godt kollegialt sammenhold, og jeg kan bruge min evner og viden til at løse opgaver eller give det videre.

Sidst men ikke mindst så er der min indsats for at sprede viden og nedbryde tabu. Da jeg talte med jobcentret i forbindelse med fleksjob, frygtede jeg, at jeg skulle sige farvel til denne del af mit liv.
Men heldigvis så de på det på samme måde som jeg. At det er så vigtig en del af mit liv, at det skal der var plads til.

Fordi det øger min livskvalitet ❤️

Lægerne er løbet tør for behandlings-muligheder, det eneste der er tilbage i værkstøjskassen er, at sikre en god livskvalitet. Derfor har jeg været igennem et forløb på smerteklinik, hvor jeg lærte betydningen af at fokusere på mig selv.

Når jeg sætter mig selv i fokus

Jeg kan mærke, at jeg får nemmere ved at håndtere mit helbred og de udfordringer det giver mig, når jeg prioriterer mig selv. Jeg kan tage det sure med det søde.

Derfor prioriterer jeg hver dag at gøre noget, som gør mig glad. Nogle dage går jeg en tur, mens jeg lytter til noget musik, der gør mig glad. Andre dage ligger jeg i sofaen med en kop te og en god bog. Og så er der de gange, at jeg mødes med en god veninde på cafe.

Det behøver absolut ikke være noget jeg gør alene. For nylig var dagens lille forkælelse en film i sofaen med min søn, som vi så med højlydte latterudbrud og begejstrede tilråb. At grine med min søn er det bedste i verden ❤️

Når jeg dyrker livskvalitet, stiger mit humør, det styrker mit mentale helbred, og det påvirker i sidste ende mit fysiske helbred positivt.

Pas på dig selv

Vi siger ofte “pas på dig selv”, det er ment som en kærlig påmindelse om, at vi skal huske at prioritere os selv og vores helbred. Gøre noget godt for os selv.

Det behøver ikke være magisk, kompliceret og ekstraordinært – det kan holdes simpelt og enkelt. Det vigtigste er, at det gør DIG glad.

Hokus pokus, sæt dig selv i fokus ❤️

Tak for at dele
error
fb-share-icon

Tak for at dele

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek