Vil du dele din diagnose og historie om et positiv liv med kronisk sygdom i et interview?


Formålet med dette interview er at dele den styrke, mod og optimisme, som personer med kroniske sygdomme kan udvise, samt at give læserne et inspirerende perspektiv på livet, selv når det kan være udfordrende. Læs mere under spørgeskemaet.

Interview

Interview om et positiv liv som kronisk syg

Uddyb gerne svarene så meget som muligt. Er der et spørgsmål som du ikke kan svare på eller ikke finder relevant, kan det udelades. 

Hvorfor jeg deler min historie

For nogle år siden fik jeg stillet diagnosen for en kronisk sygdom, og det var en skræmmende og forvirrende tid. Jeg følte mig alene og usikker på, hvordan jeg skulle håndtere alt det, der fulgte med sygdommen. Men så en dag besluttede jeg mig for at åbne op og dele min historie med venner og familie.

Det var en utrolig befrielse at dele mine oplevelser. Jeg blev mødt med så meget kærlighed, støtte og forståelse, som jeg aldrig havde forventet.

Men det var ikke kun mine nærmeste, der blev berørt af min åbenhed. Jeg blev overrasket over, hvor mange andre der også havde lignende udfordringer. Jeg fik kontakt med mennesker, jeg aldrig havde mødt før, men som delte deres egne historier med mig. Det var en utrolig stærk følelse af fællesskab og en forståelse for, at jeg ikke var alene.

Følgevirkning af at dele min historie

At dele mine diagnoser og historier har også hjulpet mig med at bearbejde mine følelser og tanker omkring mine diagnoser og følgerne. Det har været terapeutisk at sætte ord på mine tanker og bekymringer. Og selvom det stadig kan være hårdt til tider, har det givet mig mulighed for at se fremad med håb og optimisme.

Jeg har også opdaget, at ved at dele mine historier kan jeg være med til at skabe større forståelse for kroniske sygdomme generelt. Jeg har oplevet, hvordan det kan nedbryde nogle af de fordomme og misforståelser, der er omkring livet med kronisk sygdom. Det har givet mig en følelse af formål og betydning – at min historie kan hjælpe andre og bidrage til en større bevidsthed.


Når man deler sin historie

Selvfølgelig er det at dele sin diagnose og historie ikke altid nemt. Der er stadig øjeblikke, hvor jeg føler mig sårbar og usikker. Men hver gang jeg deler, bliver jeg mindet om, at det er det værd. Fordelene ved at dele min historie har langt overskredet de vanskeligheder, jeg har stødt på.

Så hvis du sidder og overvejer at dele din egen historie, vil jeg opfordre dig til at tage springet. Det kan være skræmmende, men det kan også være utrolig givende og berigende. Du er ikke alene, og ved at dele kan du skabe en forbindelse til andre.

Interviewet

Hvis man deltager i et interview, starter vi med ovenstående skema.

Når jeg har modtaget dine besvarelser, vil jeg gennemgå det og vende tilbage til dig.
Det vil nemlig hjælpe mig med at finde de rette uddybende spørgsmål.

Bliver vi enige om at dele din historie, vil jeg skrive en tekst, som du får mulighed for at læse og godkende, inden vi aftaler næste skridt.
Interviewet kan foregå på skrift eller video, alt efter hvad du foretrækker.

Tak for besøget!

Hvis du vil undgå at gå glip af nye indlæg, er det muligt at tilmelde nyhedsmailen.
Som modtager af nyhedsmail får man også adgang til de gratis e-bøger i det digitale bibliotek